Про реєстрацію випадків харчової токсикоінфекції після святкування весілля в ресторані торгово-побутового комплексу «Гостинний двір».


До Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області 03.08.2014 з 19-00 та вночі 04.08.2014 надійшли екстрені повідомлення з ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня» м.Чернівці про звернення 7 хворих зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювання, пронос, які були на весіллі в ресторані торгово-побутового комплексу «Гостинний двір» 02.08.2014 року. Хворі були госпіталізовані в інфекційне відділення ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня». Всього у святкуванні приймало участь  97 осіб. 
04.08.2014 працівниками Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області негайно розпочато епідеміологічне розслідування в ресторані торгово-побутового комплексу «Гостинний двір» та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.
В ході епідеміологічного обстеження відібрано зразки харчових продуктів, свіжих овочів та питної води на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Всіх працівників закладу охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенний стафілокок. В закладі проведено заключну дезінфекцію вологим методом.
Силами медичних працівників забезпечено спостереження за особами, що приймали участь у святкуванні та мали ризик одночасного інфікування.
Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів триває.
Станом на 9-00  05.08.2014 року всього госпіталізовано 11 хворих.
Ситуація знаходиться під контролем Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

 

 

НАВІГАЦІЯ